Kunstnagels wordt vaak verward met nageltips of nepnagels, maar het is niet hetzelfde. Wanneer je namelijk kunstnagels of nepnagels zet, breng je dit aan over je hele ‘natuurlijke’ nagel. Wanneer je tips aanbrengt, breng je deze alleen aan het uiteinde aan van je natuurlijke nagel.

Er wordt ook over ‘nagelversteviging’ of ‘nagels verlengen’ gesproken. Door tips aan te brengen krijg je mooie, stevige en natuurlijke ogende nagels.

Voordelen

  • Stevige, natuurlijk en verzorgd ogende nagels
  • Kunstnagels tegen nagelbijten

Nadelen

  • Je eigen nagels worden zwak
  • Aan de prijzige kant

 Hoe zien kunstnagels eruit?

Het zijn een soort van plastic opzetstukjes. Deze worden aan het einde van je nagel bevestigd met een speciale nagellijm die je nagels niet beschadigen. De tips kunnen alleen worden geplaatst op (redelijk) korte nagels. Heb jij van nature al lange nagels, dan zijn de tips niet voor jou geschikt, maar die heb je dan ook niet nodig.

 Kunstnagels tegen nagelbijten

Nagelbijten is een vervelende gewoonte die je meestal zelf niet eens doorhebt. Het kan verslavend zijn en kom maar eens van een verslaving af, dat is lastig. Kunstnagels zetten is een goede methode om van nagelbijten af te komen, want door een kunstnagel bijt je niet zomaar heen. Kunstnagels zijn hard en dat is niet prettig voor je gebit, waardoor je makkelijk stopt met nagelbijten. Daarnaast camoufleren ze je nagels als die er niet zo mooi uitzien.

Kunstnagel bij nagelbijter

Je eigen nagels worden zwak

Wanneer jij een lange tijd kunstnagels draagt krijgen je huidige nagels geen lucht, waardoor ze zacht worden. Wanneer jij besluit om na een tijdje geen nepnagels meer te willen dragen, dan zijn je nagels in het begin erg zacht. In principe zijn je eigen nagels pas weer gezond, wanneer je oude nagels helemaal zijn uitgegroeid. Het heeft dus tijd nodig voordat jouw nagels er weer mooi en gezond uitzien.

De meeste mensen denken bij tips aan spierwitte nagel uiteindes, maar wanneer je dit niet mooi vindt zijn nagel tips ook verkrijgbaar in de natuurlijke kleur van je nagel. Er zijn zelfs transparante tips te koop! Hierop kun je ook nog eens je eigen design nail art plaatsen, als je daar zin in hebt. Benieuwd naar de top 4 design nail art trends? Bekijk ze hier!

Acryl, – gelnagels

De kunstnagel kan worden bewerkt met een speciale schaar en vijl zodat je de gewenste vorm krijgt. Daarna zou je het kunnen modelleren met acryl of gel. Zo krijg je prachtige acrylnagels of gelnagels.

Het acryl bestaat uit een vloeistof en een poeder. Deze 2 samen vormen een vloeibaar bolletje, waarmee je een nieuwe nagel creëert op je huidige nagel. Wil je liever zelf losgaan op je nagels met je eigen creativiteit? Je kan ook zelf acrylnagels zetten. Je bespaart op deze manier geld en heb je een verwen momentje met jezelf!

Nagel gel wordt gebruikt als versteviging op je natuurlijke nagel (of kunstnagel) wat vervolgens onder een UV-licht wordt uitgehard.